Su testleri düşük sıcaklıklarda da işlev gösterir mi?

Evet, JBL'nin su testleri tüm sıcaklıklarda doğru sonuç verir. Sıcaklığa bağlı sapmalar normal ölçüm toleransları içinde kalacak denli az olduğundan konu etmeye değmez. Ancak donma ihtimaline karşı JBL su testlerinizi havuzun kenarında bırakmayın. JBL su testleriyle yapılan bir donma deneyinde KS ve nitrit testinin donma sonrasında çok düşük değerler verdiği tespit edilmiştir. Diğer testlerin tümü don çözüldükten sonra doğru sonuçları göstermiştir. Testin yapılması sırasında önemli olan, renk karşılaştırması yapmadan önce öngörülen bekleme sürelerine gerçekten uymaktır, çünkü düşük sıcaklıklarda reaksiyon süreleri biraz uzundur! Ve lütfen numune alımıyla test uygulaması arasında fazla zaman geçirmeyin: Bekleme süresi içerisinde en azından oksijen ve pH değeri giderek değişikliğe uğrar!

Şunu asla unutmayın: Gelecek yazın yosun sorununun nedeni bugünde saklıdır!

Bir çok havuz sahibi yosunsuz bir havuz için koşulları kıştan belirler: Yosun gelişimini teşvik eden fosfatlar (PO4) kış aylarında ölen bitkilerden/yosunlardan ve uygun koşullarda kısmen de havuzdaki çamurdan suya salınır ve böylece sudaki varlıkları tespit edilebilir düzeye gelir. Yaklaşan ilkbaharda yosunların besin kaynağını kesmek için fosfatları örn. ile JBL PhosEx Pond Filtre veya JBL PhosEx Pond Direct ile bağlamak için şu sıralar en doğru zamandır.